Barnuppfostran & sagorHögtider med barn  

Brigitte Barz

En omtyckt klassiker nu åter tillgänglig. Brigitte Barz beskriver högtidernas våsen och karaktär, deras symboler och seder, och ger praktiska förslag till hur man kan fira dessa högtider i familjen. En värdefull bok även för skolor och institutioner.

69 s.
Hft. Pris 95 kr inkl porto.

Fira årets högtider med barnen 

Friedel Lenz

Lenz ger en inspirerande beskrivning av hur årstiderna kan levandegöras för barnen; dessutom ger hon förslag till hur påsk, pingst, mikaeli och jul kan firas. Kompletterar Brigitte barz bok.

2:a uppl. 40 s. Hft. Pris 85 kr. Mer info
Barnet och sagan

Friedel Lenz

En samling artiklar för föräldrar och lärare som ger svar på en rad frågor om sagor och deras användning i barnuppfostran. En del artiklar behandlar även näraliggande ämnen som gnomer, rädsla hos barnet m.m.

38 s. Hft. Pris 85 kr.

Dessutom finns denna bok av Friedel Lenz:
Ivan Johannes : Russische Märchen. 28 ryska sagor i tysk översättning. Mellinger Verlag 1981. 192 s. Inb. Tolkningshäfte medföljer. 200:- inkl porto.

Parsifal och Gral

Leif Wærenskjold

Den gamla legenden om Parsifal och Gral återberättas här på ett vackert och enkelt språk som talar till både gammal och ung. Berättelsen har mycket att säga om vad det innebär att vara människa och leva på jorden inte bara i medeltiden utan också idag.

36 sid. Hft. Pris 85 kr.

Den keltiska drakmyten

John Campbell

Såväl barn från 8 år som vuxna kan ha behållning av denna urgamla berättelse, som upptecknades i de skotska högländerna på 1800-talet. Innehåller även en tolkning av sagoberätterskan Friedel Lenz.

94 s. Hft. Pris 95 kr. Mer info

Sagor

Samtal med sagokunniga

I folksagorna finns en skatt av urgammal visdom. Sagorna tilltalar såväl barn som vuxna. De kan berättas, gestaltas och tolkas samt användas inom psykoterapin. Den här boken är en guldgruva för alla som arbetar med eller bara älskar sagor! Mer info

164 sid. Hft. Pris 110 kr.

Tretton till nitton år

Julian Sleigh

Tonåren för med sig många förändringar och konflikter. Sleigh vänder sig till föräldrarna, beskriver tonåringens utveckling år för år och tar upp sådana saker som ensamhet, puberteten, relationer, alkohol och droger.

107 s. Hft. Pris 110 kr. Mer info

Men vem gjorde Gud?

Marieke Anschütz

Barn är religiösa av naturen: de är öppna och tillitsfulla och känner ofta förundran. Den här boken handlar om hur föräldrar och lärare kan bidra till att barnets förbindelse med den andliga världen hålls vid liv.

64 sid. Hft. Pris 85 kr.

Kung Arthur och hans riddare

Roger L. Green

Den odödliga legenden om kung Arthur är fylld av stora bragder och upphöjd magi. Denna klassiska version av Arthursagan, bestående av mer än tjugo sammanhängande berättelser, ger ny insikt i hans rikes guldålder. Från Arthurs födelse och svärdet i stenen till sökandet efter den heliga Gral och den sista striden på Camlanns slätt, är kampen mellan det goda och det onda rik på mysterier och spänning.

271 s. Snyggt inbunden. Pris 160 kr inkl porto.  Recension & innehåll

Prisvärda bokpaket

Pedagogiskt paket
: Innehåller fem böcker: Högtider med barn, Fira årets högtider med barnen, Parsifal och Gral, Barnet och sagan & Den keltiska drakmyten.

Paketpris 360 kr (värde 455 kr)

Sagopaket : Innehåller fyra böcker: Parsifal och Gral, Barnet och sagan, Den keltiska drakmyten och Sagor.
Paketpris 295 kr (värde 375 kr)

Beställning: Sätt in pengarna på vårt bank­giro 5040-0126 och ange boktitel & namn i meddelanderutan, så kommer böckerna med posten!

Erbjudandet gäller endast inom Sverige – kunder i utlandet ombedes kontakta oss.


Nova Förlag och Bokhandel, Gråvädersv. 4 H, 222 28 LUND

Tel: 046-12 12 48, Mail: info@novaforlag.nu

Webbsida: www.novaforlag.nu